Choď na obsah Choď na menu
 


Strata inšpirácie

25. 7. 2020

Inšpirácia. Slovo, ktoré v nás dokáže vyvolať nádej. Slovo, ktoré tvorí naše myšlienky v skutočnosť. Inšpirácia je niečo čo nás napadne vďaka danému podnetu. Určite sa to ťažko vysvetľuje na základe logického myslenia. Svet nám ponúka nekonečno možností ako zlepšiť svoj život. Slovo s nekonečným významom, ktoré dokáže zmeniť náš život v okamihu. Možno budeš práve Ty, tá čo napíše bestseller, alebo sa posunie v kariére, ktorá ťa napĺňa.

Kde sa teda berie Inšpirácia? Tá drieme v každom z nás. Je to každý podnet, ktorý ťa nakopne niečo robiť so svojim životom. Pravdepodobne to znie neuveriteľne, lenže v tej chvíli nikoho nenapadne to pomenovanie myšlienky. Idea je základ inšpirácie, aspoň z môjho pohľadu. Stačí ak si pozrieš nejaký film a zaujme ťa. Veľa krát sa mi stalo, že som pozerala film a to mi vnuklo inšpiráciu. V hlave si predstavujem ako všetko prebieha, ako si tvorím obraz a hlavne dej. Dej, ktorý má každý prvok zaujímavosti. Lenže v myšlienkach to vždy vyzerá tak dokonalo. Teraz to však daj von zo seba. Ľahko sa to povie ako urobí. Myšlienky v hlave sa spojili do celku, ktorý dáva zmysel. Ale ak to mám utvoriť do celku v realite je to ťažké. Presne toto je tá komplikácia, ktorá nastáva v tvorbe. Môžeš napríklad získať inšpiráciu v práci, alebo na zútulnenie domu. Chceš to praktikovať, ale to je možné len do určitej časti. Pretože ďalej to nejde. Stratila si svoju inšpiráciu. Presne tak ako ja. Zasekla som sa v bode odkiaľ sa nedá posunúť vpred. Stratila som svoju inšpiráciu a neviem ako by som ju  mala zase získať späť

Čas plynie dosť rýchlo. Ubehne deň, dva, týždeň a nič ťa neposunulo vpred. Potom máš pocit bezradnosti. Tak ako aj ja teraz.

Možno by sa človek mal ísť ventilovať niekam kde je pokoj. Nikto ťa neotravuje a môžeš sa venovať myšlienkam. A po čase zistíš, že celá tá tvoja múza bola len v tebe skrytá. Ženy majú neskutočne veľa činností a tým zabúdajú, že si majú oddýchnuť. Relaxovať znamená dať myšlienky do pokoja. Prestať  sa hnevať na okolitý svet, na svojich otravných partnerov. Treba zabudnúť na všetko čo ťa rozptyľuje a zbaviť sa zodpovednosti za domácnosť, rodinu, či iné podobné veci.

Chceš sa rozvíjať a posúvať sa vpred. Ale inšpirácia nevie prísť k tebe. Ľudovo povedané, kašli na všetko a zober sa niekam kde sa budeš cítiť pokojne. Chápem, nemáš na to čas. Najlepšie je si ho urobiť. Keď som bola v prírode oddychovať napadli ma tak úžasné nápady. A to len vďaka pokoju, relaxu a vypnutiu mysle. Tým chcem povedať ako sa zdá byť všetko ťažké, ale skutočnosť je iná.

Inšpirácia sa nerodí týždeň, proste ťa to napadne. Situácia, v ktorej sa snažíš prísť na niečo čo ti pomôže nemá zmysel. Prestať sa na to sústrediť a ono to napadne človeka samo. Žiadna ilúzia, žiadna nereálna vec. V každom to drieme. Len to ešte nemalo možnosť sa rozvinúť a prísť na povrch.

Dôležitá je tá štruktúra predstavivosti. Všetko sa odvíja on mysle. Tá to len ukáže ako to všetko môže vyzerať. Potom to treba len zrealizovať.

Tento článok venujem každému kto chce získať svoju múzu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.