Choď na obsah Choď na menu
 


Aké je to byť krásnou ženskou?

20. 4. 2020

Stretla som sa s rôznymi otázkami na krásu. Najprv musíme pochopiť dôležitú vec. Každá žena je krásna a to bez pochyby.

Krása sa nedá opísať len výzorom. Nemá len jednu podobu. Svet je plný rozmanitých vecí, ktoré môžeme opisovať slovami. Ale jeden výtvor prírody sa nedá opísať jazykom ľudstva. Žena. Tak krehké pohlavie, ktoré neraz prekvapilo svojou aroganciou a povrchnosťou. Nie, nie je to urážka. Žena je stvorenie, ktoré opantá nejedného mladíka.

Dá sa to opísať slovami? Nie, krása je niečo čo ukrýva každá žena na svete vo svojom vnútri. Nie je to len o tom ako vyzerá zvonka. Môžem vyzerať ako bábika z porcelánu, panenka z nejakého tajomného nočného podniku. No, málo kto vie aká som vo vnútri. Krása spočíva v oku a duši diváka. Pokiaľ sa muž zamiluje do výzoru nie je to žiadna láska. Naše pohlavie ho musí zaujať krásou, ktorá je ukrytá v našich srdciach. Zbytočne by som ľúbila niekoho kto by miloval moju tvár.

Ale otázka znie inak.

Aké je to podľa teba byť krásnou ženskou? Neviem, nedokážem sa presne vyjadriť na túto otázku. Predstav si, že by ti ju položil chlap. Ako by si odpovedala?

Na malú chvíľu som sa musela zamyslieť. Odpovedala by som nasledovne. „Je mi cťou byť tou, za ktorú sa obzerá istá časť mužskej populácie. Lichotilo by to môjmu egu, ale čo z toho ak by nevideli krásu, ktorú skrývam vo vnútri?“ Presne takto by som odpovedala. Určite nie som jediná, ktorá si pohľad tých nehanebných zajačikov užíva. V istej miere to je pokora a hlavne poklona pre každú ženu na svete. Naše telo je prispôsobené motať hlavy bezbranných mužov. Svet je ale pre všetkých príliš veľký. Nemôžem sa sťažovať, krásna som len pre dvoch (po prípade aj viac) chlapov v mojom živote. Hlavne pre môjho otca, svoju polovičku a pre syna (ktorého ešte nemám). Ale hlavný princíp mojich slov pochopila snáď každá žena.

Cítiť sa krásnou nie je žiaden hriech. Smelý chlapec na teba zapíska. Ale odvážny muž sa ponorí hlboko do tvojej duše a je ochotný prekonať každú prekážku v tebe. Zdolá aj tú najsilnejšiu emóciu a vyhrá, pretože odhalil krásu vnútra. Pochopí princíp ženy, ktorá má byť jeho vyvolenou. Viem, táram tu samé nezmysli. Lenže môj názor je ako krátka úvaha pre svet bez pochopenia a skutočnosti. Myšlienka o krásnej žene je realistická ako každodenný život bežnej slečny.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.